پزشکی - سلامت2

دشمن خوش مزه
دلایلی که باید برای همیشه با نوشابه خداحافظی کنید
https://s19.picofile.com/file/8432144576/nooshabeh.jpg

شما هم کم‌ و بیش شنیده‌اید که نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، اما احتمالا دقیقا نمی‌دانید عوارض جانبی نوشابه چقدر وحشتناک هستند. این مطلب قصد دارد شما را با عوارض جانبی و مضرات نوشابه آشنا نماید.
 
1. چاقی
چاقی فقط یکی از مضرات نوشابه است. علت رابطه‌‌ی بین چاقی و نوشابه ممکن است به‌طور مشخص، وجود کالری زیاد در آن باشد. فقط یک قوطی نوشابه، تقریبا ۱۴۰ کالری دارد. اگر قصد کاهش وزن دارید، نوشابه نخورید؛ وگر نه تمام زحماتتان به باد می‌روند.

۲. دیابت
بعضی از افراد برای اینکه مشکلی در قند خونشان ایجاد نشود، به جای نوشابه‌ی معمولی، نوشابه‌ی رژیمی مصرف می‌کنند. واقعیت این است که هم نوشابه‌ی معمولی و هم نوشابه‌ی رژیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط هستند. افزایش قند خون ناشی از مصرف نوشابه بدن را مجبور می‌کند قند را به چربی در کبد تبدیل کند. به این ترتیب، ذخایر چربی موجود در کبد طی شش ماه، ۱۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کنند. این مسأله احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۳. پوسیدگی دندان
قند زیاد موجود در نوشابه دندان‌ها و لثه‌ها را می‌پوساند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که نوشابه تأثیرات خطرناکی روی دندان‌ها دارد. نوشابه حاوی اسیدهایی مثل «اسید فسفریک و اسید کربنیک» است. این اسیدها باعث ایجاد یک محیط به‌ شدت اسیدی در دهان می‌شوند و دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیر می‌کنند.

۴. افزایش چربی شکم
اگر چربی شکمتان افزایش پیدا کرده است، یکی از علل آن می‌تواند مصرف نوشابه باشد. قند تصفیه شده‌ موجود در نوشابه به‌ سرعت قند خون را افزایش می دهد. این موضوع، تولید انسولین را تحریک می‌کند و قند را به چربی تبدیل می‌کند.

۵. درد مفصلی
درد مفصلی یکی از مضرات نوشابه است. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که به‌ طور مرتب نوشابه‌های شیرین مصرف می‌کردند، افزایش احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) را تجربه کردند. این عارضه‌ دردناک یک نوع بیماری خود ایمنی است که می‌تواند منجر به درد مفصلی شود.

۶. مشکلات کلیوی
سنگ کلیه که یک بیماری دردناک است، در نتیجه‌ تجمع تدریجی مواد معدنی در کلیه رخ می‌دهد. این رسوبات در نهایت از کلیه به میزنای (لوله‌ای که کلیه را به مثانه متصل می‌کند) راه پیدا می‌کنند. متأسفانه احتمال ابتلا به این عارضه‌ ناخوشایند در افرادی که به‌طور مرتب نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر می‌‌شود.

۷. مشکلات رفتاری
 بطری‌های پلاستیکی نوشابه‌ها معمولا حاوی مواد شیمیایی به نام bpa هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که این ماده‌ شیمیایی ترکیباتی که با آن تماس پیدا کنند را آلوده می‌کند. نتیجه‌ این مسأله، بروز مشکلات رفتاری در مصرف‌کنندگان می‌شود

۸. نارسایی قلبی
یکی دیگر از مضرات نوشابه، نارسایی قلبی است. برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر، دور نوشابه را خط بکشید. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود.

۹. سکته
هر بار که نوشابه می‌خورید، احتمال ابتلا به سکته در شما افزایش پیدا می‌کند. نوشابه به‌ طور مستقیم باعث افزایش ذخایر چربی در بدن می‌شود. بعضی از این چربی‌ها می‌توانند منجر به سفت شدن سرخرگ‌ها و احتمال ابتلا به سکته را بیشتر کنند.

۱۰. تقویت عادت‌های غذایی بد
مصرف نوشابه به‌طور مستقیم با عادت‌های غذایی ناسالم ارتباط دارد. مصرف یک قوطی نوشابه باعث می‌شود هوس خوردن نوشابه‌ی بیشتری کنید. علاوه بر این، نوشابه معمولا با غذاهای ناسالم مثل همبرگر، پیتزا خورده می‌شود که همگی برای سلامتی بدن مضر هستند.

۱۱. بیماری قلبی و عروقی
افرادی که نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سکته، حمله‌ی قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی قرار دارند.

۱۲. کلسترول بالا
یک بطری نوشابه، بیشتر از میزان قند لازم بدن در روز قند دارد. مطالعات رژیم غذایی سرشار از قند را با افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش سطح کلسترول خوب (HDL) مرتبط می‌دانند.

۱۳. تضعیف سلامت روده
باکتری‌های روده می‌توانند روی همه چیز از سلامت دستگاه گوارش تا تثبیت ذهنی تأثیر بگذارند. قند موجود در نوشابه باعث تغذیه‌ی باکتری‌های بد روده می‌شود و به همین خاطر به باکتری‌های سالم که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کنند، غذای چندان زیادی نمی‌رسد. این موضوع منجر به افزایش احتمال ابتلا به اضافه وزن، اختلالات شناختی و مشکلات دیگر می‌شود.

۱۴. سرطان روده‌ی بزرگ
رنگ نوشابه ممکن است باعث سرطان شود. نوشابه‌ها حاوی رنگ، مواد افزودنی و طعم‌ دهنده‌های مصنوعی هستند که همگی احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را افزایش می‌دهند.

۱۵. مقاومت به لپتین
گیرنده‌های لپتین موجود در بدن در صورتی که به‌ درستی کار کنند، بعد از غذا خوردن احساس سیری می‌کنید. یکی از مضرات نوشابه این است که باعث مقاومت به لپتین می‌شود. به مرور زمان این مسأله می‌تواند منجر به گرسنگی، اضافه وزن، دیابت و افزایش احتمال ابتلا به بعضی از بیماری‌های مزمن شود.

۱۶. افزایش سرعت پیری
نوشابه حاوی فسفات و قند است که نشان داده شده هر دو سرعت فرآیند پیری را افزایش می‌دهند.

۱۷. از دست دادن حافظه
نوشابه‌ها حاوی روغن نباتی برومین (BVO) هستند که نه تنها باعث ناباروری می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات منفی روی سیستم عصبی مرکزی داشته باشد و منجر به از دست دادن حافظه شود.

۱۸. سرطان‌های دستگاه تناسلی
اگر فکر می‌کنید با مصرف نوشابه‌های قوطی‌دار به جای نوشابه‌های بطری پلاستیکی از مضرات روغن نباتی برومین خلاص می‌شوید، در اشتباه هستید. قوطی‌های آلومینیومی هم با سرطان‌های دستگاه تناسلی ارتباط دارند.

۱۹. میگرن
نوشابه‌ها سرشار از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و طبیعی هستند که هر دو محرک سردرد میگرنی محسوب می‌شوند.

۲۰. کم‌آب شدن بدن
همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کم‌ آب شدن بدن یکی دیگر از مضرات نوشابه است. کافئین موجود در بسیاری از نوشابه‌ها ادرارآور است و به همین دلیل باعث کم‌ آبی بدن می‌شود.

۲۱. حساسیت
نوشابه‌ها حاوی یک ترکیب به‌ شدت آلرژ‌ی‌زا به نام «سدیم بنزوات» هستند که این ترکیب در بسیاری از نوشابه‌ها با «پتاسیم بنزوات» جایگزین شده است. هر دو ترکیب ذکر شده با کهیر و آسم در ارتباط هستند. با مصرف نوشابه باعث بدترشدن علائم حساسیت خود نشوید.

۲۲. اختلالات غدد لنفاوی
اگر دچار مشکلی در سیستم لنفاوی هستید، مصرف نوشابه می‌تواند یکی از علل ابتلا به این عارضه‌ باشد. تحقیقات عنوان می‌کنند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌ها با افزایش خطر سرطان غدد لنفاوی (لنفوم) در ارتباط هستند.

۲۳. افسردگی
شاید نمی‌دانستید، اما یکی از مضرات نوشابه افسردگی است. اگر علت را می‌خواهید باید بگوییم که نوشابه مقدار زیادی فروکتوز دارد که می‌تواند با اسیدآمینه‌های هورمون سروتونین (هورمون شادی) واکنش منفی نشان دهد. به‌ مرور زمان، این موضوع افسردگی را به دنبال دارد.

۲۴. بیماری کبد چرب غیر الکلی
مصرف الکل تنها علت آسیب دیدن کبد نیست. قند اضافی نوشابه با بیماری کبد چرب غیرالکلی ارتباط دارد. قند موجود در نوشابه بسیار زیاد است؛ به همین دلیل بدن نمی‌تواند آن را به‌طور مناسب پردازش کند و آن را به چربی تبدیل می‌کند. به مرور زمان، این موضوع باعث بروز بیماری کبد چرب می‌شود.

۲۵. بی‌خوابی
ترکیبات مضر نوشابه، خواب را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند. نوشابه کافئین نسبتا زیادی دارد که سوخت‌وساز آن توسط بدن می‌تواند نصف روز طول بکشد. اگر در وعده‌ شام با غذایتان نوشابه بخورید، احتمالا هنگام خواب دچار مشکل شوید.

۲۶. مشکلاتی برای مادران شیرده
تغذیه‌ مادران شیرده اهمیت زیادی دارد، چون هرچه که می‌خورند، روی بدن نوزادشان هم تأثیر می‌گذارد. هنگام شیر دادن، کافئین نوشابه از مادر به نوزاد منتقل شده و منجر به اختلال در خواب و مشکلات گوارشی در او می‌شود.

۲۷. تاری دید
یکی دیگر از مضرات نوشابه، تاری دید است. مصرف نوشابه باعث می‌شود قند خون به‌سرعت افزایش پیدا کند که این مسأله ممکن است منجر به ورم کردن عدسی چشم‌ شود و بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

۲۸. ریزش مو
مصرف نوشابه می‌تواند باعث تغییرات هورمونی شود که این موضوع ریزش مو را در پی خواهد داشت. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند که ابتلا به دیابت معمولا عامل زمینه‌ساز آلوپسی و بیماری تیروئید است که هر دو می‌توانند موها را نازک کنند.

۲۹. پوکی استخوان
مصرف نوشابه با کاهش تراکم استخوان‌ها در ارتباط است و به همین دلیل با افزایش سن، بیشتر شما را در معرض شکستگی و ناتوانی در حرکت کردن قرار می‌دهد.

۳۰. نفخ
شاید شما هم بعد از مصرف نوشابه احساس نفخ را تجربه کرده باشید. گاز نوشابه وارد معده شده و در آنجا جمع می‌شود. این مسأله نفخ، تورم و ناراحتی در ناحیه‌ی شکم را به دنبال دارد.

۳۱. سوزش سر معده
نوشیدنی‌های گازدار باعث نفخ معده می‌شوند که این موضوع می‌تواند منجر به بازگشت اسید معده به گلو شود. این مسأله با افزایش خطر ابتلا به سوزش سر معده و حتی بعضی از انواع سرطان‌ها در ارتباط است.

۳۲. زخم‌های گوارشی
زخم‌های گوارشی زخم‌هایی هستند که در پوشش داخلی معده، روده‌ کوچک یا مری رخ می‌دهند. مصرف نوشابه می‌تواند در بروز این زخم‌ها نقش داشته باشد. ترکیبات مضر نوشابه می‌توانند باعث تحریک پوشش معده شوند و شما را در معرض ابتلا به زخم معده یا بدتر شدن بیماری فعلی‌‌ شما قرار دهند.

۳۳. نقرس
نقرس نوعی بیماری است که باعث التهاب و درد در مفاصل، به‌ویژه انگشت شصت پا می‌شود. این بیماری معمولا زمانی رخ می‌دهد که سطح بالای اسید اوره‌ی خون متبلور شود. فروکتوز به بالا بردن سطح اسید اوریک شناخته می‌شود. بسیاری از مطالعات مصرف نوشیدنی‌های شیرین را با ابتلا به بیماری نقرس مرتبط دانسته‌اند.

۳۴. سرطان مثانه
بعضی از شیرین‌کننده‌های نوشابه مثل «ساخارین و سیکلامات سدیم» با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارند. نوشابه ممکن است باعث چاقی و اضافه وزن شود که این موضوع می‌تواند عامل خطر تعدادی از سرطان‌ها از جمله سرطان مثانه باشد.

۳۵. تومور مغزی
بین مواد شیمایی موجود در نوشابه و ابتلا به اختلالات عصب‌شناختی مثل صرع ارتباط وجود دارد. مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که آسپارتام شیرین‌کننده‌ مصنوعی موجود در بعضی از نوشابه‌ها احتمال ابتلا به تومور مغزی را بیشتر می‌کند.

کلام آخر:

مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین، مثل نوشابه می‌تواند روی سلامتی بدن تأثیرات منفی داشته باشد. از جمله مضرات نوشابه می‌توانیم به افزایش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان‌، بیماری قلبی و اختلالات متابولیک مثل دیابت نوع ۲ اشاره کنیم.
مصرف منظم نوشابه عامل خطر اضافه وزن و چاقی شدید هم محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید وزنتان را کم کنید، از بیماری‌های مزمن دوری کنید و عمر طولانی‌تری داشته باشید، مصرف نوشابه را قطع کنید یا به ‌حداقل برسانید./8
 
 
حقایق باورنکردنی از «قلب» انسان

شناخت ما از مغز این است که آن را مرکز تفکر و عقل می دانیم که بدون آن قادر به ادراک و یادآوری چیزی نیستیم؛ چه بسا افکاری که باید مغز را از آن خالی کنیم.
از سوی دیگر، قلب عضله ای به اندازه یک مشت است، شعرا و ادبای بسیاری قصاید و غزل هایی را برای قلب سروده اند و از آن به عنوان منبع عشق و شور و عواطف صادقانه و پاک یاد کرده اند.
قلب یک پمپ عضلانی توخالی است که بدون توقف خون را به سراسر بدن پمپ می کند.
کارکرد قلب چیزی فراتر از پمپاژ خون است. قلب نقش مهمی در یادگیری، تفکر و ادراک نیز دارد و به عبارتی دیگر، از نظر عملکرد شبیه مغز کار می کنند
دانشمندان دریافته اند که قلب انسان حاوی دستگاه عصبی مستقل و پیشرفته ای متشکل از ۴۰۰۰۰ سلول عصبی و شبکه پیچیده از انتقال دهنده های عصبی و پروتئین هاست که اطلاعات بسیاری از شخصیت، تاریخ و حافظه را در برمی گیرند.
شگفت انگیز است اگر بدانید، قلب یک فضای الکترومغناطیسی دارد که قوی تر از مغز عمل می کند؛ این به آن معناست که اطرافیان می توانند انرژی های قلب ما را دریافت کنند؛ بنابراین، عشق و نفرت، عواطفی غیر منطقی و یا انفعالات لحظه ای نیستند، بلکه زبان مخصوصی هستند که به شکل نیرویی در قلب ایجاد می شوند و به نوعی آگاهی های هوشمندانه به شمار می روند.

http://s9.picofile.com/file/8269427800/index.jpg

دکتر «پل پرسال» خلاصه ای از تجارب و پژوهش های خود را در زمینه قلب و پیوند آن در کتابی به نام «راز و رمزهای قلب» گردآوردی کرده است. بنا بر ادعای دکتر پرسال، افراد دریافت کننده قلب در برخی توانمندی ها به افراد اهدا کننده شباهت می یابند؛ از جمله داستان های شگفت انگیز او درباره یک پسر هجده ساله و نوازنده موسیقی بود که بر اثر تصادف از دنیا رفت و قلب او را به دختری همسال خودش پیوند زدند. نکته جالب این بود که دختر مورد نظر توانست در مقابل پدر و مادر پسر متوفی موسیقی زیبایی را همچون پسرشان بنوازد، به گونه ای که تعجب همگان را برانگیخت.
قلب پیش از مغز در جنین انسان شکل می گیرد و تا روز مرگ و آخرین روز حیات ضربان دارد. با وجود اینکه دانشمندان بر این باورند که مغز انسان ضربان قلب او را تنظیم می کند، در یک مورد عجیب و در یک فرآیند پیوند قلب، زمانی که قلب جدید را در سینه بیمار گذاشتند، به سرعت شروع به زدن می کند، بدون آنکه فرصت گرفتن فرمان از مغز را داشته باشد.
در حالی که علم پزشکی، پیشرفت های چشمگیری را در عصر جدید به خود دیده است، هنوز اسرار بسیاری از بدن و طبیعت انسان ناشناخته مانده است./14
روزه داری اثر ضد پیری دارد
سیستم عروق
دانشمندان کشف کرده‌اند که چگونه مولکولی که در هنگام روزه‌داری در بدن تولید می‌شود، پیر شدن سلول‌های عروق را به موقع متوقف می‌کند.
 رژیم‌های غذایی مانند روزه‌داری متناوب و رژیم‌های کتوژن به دلیل اثرات کاهش وزن سریع به شدت مورد استقبال قرار گرفته‌اند و محبوب هستند، اما دانشمندان شروع به کشف چگونگی سود بردن بدن از آنها در بلندمدت کرده‌اند.
موضوع این تحقیق، مولکولی است که در هنگام ناشتا بودن یا همان روزه‌داری تولید می‌شود و موجب توقف روند پیری سیستم عروقی می‌شود؛ فرآیندی که به طور کلی با پیری بدن انسان مرتبط است.
هنگامی که بدن وارد کتوز (وضعیتی که در آن میزان کتون‌ها در بدن افزایش می‌یابد) می‌شود، یک وضعیت متابولیکی ناشی از روزه‌داری و رژیم کم کربوهیدرات به وجود می‌آید که به جای گلوکز، چربی ذخیره شده بدن را به انرژی تبدیل می‌کند.
یکی از این منابع انرژی که به طور کل به عنوان کتون شناخته می‌شود، مولکولی به نام β-Hydroxybutyrate است.
دکتر "مینگ-هوی زو"، نویسنده این مقاله می‌گوید: پیش از این، مطالعات بر روی کتون‌ها متمرکز بر متابولیسم انرژی بود، اما این مطالعه نشان داد که سایر اثرات فیزیولوژیکی وجود دارند که چرخه سلولی را تنظیم می‌کنند تا مانع پیشرفت پیری شوند.
یکی از مطالعات قبلی در دانشگاه هاروارد در سال گذشته نشان داد روزه چگونه می‌تواند فعالیت شبکه‌های میتوکندری را درون سلول‌های ما تغییر دهد که منجر به افزایش طول عمر، کند کردن روند پیری و بهبود سلامتی می‌شود.
زو و تیمش در دانشگاه ایالتی جورجیا برای کشف اینکه چگونه افزایش سطوح β-Hydroxybutyrate میتواند اثرات مشابهی را با دخالت در آنچه که به عنوان سلول‌های پیری شناخته می‌شوند(سلول‌هایی که دیگر قادر به تکثیر و تقسیم نیستند) بوجود آورند                                       
دانشمندان دریافتند که β-Hydroxybutyrate در زمانی مناسب، مثل یک ترمز در سلول‌های پیر عروق عمل می‌کند که دوباره تقسیم سلولی را راه می‌اندازد و از پیر شدن آنها جلوگیری می‌کند.
هنگامی که این مولکول به موش‌ها تزریق شد، اثرات ضد پیری در آنها مشاهده شد و دیده شد که سلول‌های عروق این موش‌ها جوان مانده است.
"زو" می‌گوید: ما فکر می‌کنیم این یک کشف بسیار مهم است و ما در حال کار بر روی پیدا کردن یک ماده شیمیایی جدید هستیم که بتواند تاثیر این عملکرد بدن را تقلید کند. ما تلاش می‌کنیم رویکردی جهانی را برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری آلزایمر توسعه دهیم.
وی افزود: متقاعد کردن مردم به نخوردن غذا برای 24 ساعت آینده به منظور افزایش غلظت این ترکیب مشکل است و همه نمی‌توانند این کار را انجام دهند، اما اگر بتوانیم چیزی را پیدا کنیم که بتواند ضمن اینکه افراد را از خوردن غذا منع نکند، این اثر را تقلید کند، زندگی لذت‌بخش‌تر خواهد بود و مبارزه با بیماری آسان می‌شود. این تحقیق در مجله Molecular Cell منتشر شده است./1

 
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

دریافت کد اوقات شرعی

ابزار هدایت به بالای صفحه




در این وبلاگ
در كل اینترنت

وضعیت آب و هوا